Google analytics Toestaan Niet toestaan

234: Recordscore

Op de winderige middag van zaterdag 3 april 2004 wankelden de oude eiken van de Germaanse God Wodan: Wodanseck 3 werd snel en efficiënt ontworteld door de stoere peppels van SKV 8. Na 45 minuten was de stand al 17-0 en na 80 minuten vond de scheidsrechter het mooi zat en blies af bij 30-0. Een absoluut SKV -record? Leider Gradus Maassen kon zich bij de senioren een dergelijke score niet herinneren en hij is toch al meer dan 40 jaar lid van SKV.

In de jaren negentig verloor SKV 11 eens met 22-1 van Rheden 10. Men hield het op 22 omdat men de tel was kwijt geraakt. Waarschijnlijk waren het wel 25. Ook toen floot de scheidsrechter - Erwin Spee - een minuut of 10 eerder af omdat iedereen naar het bier wilde. Rheden om de monster score te vieren en SKV 11 om het verdriet weg te spoelen. Oud-prof Cor Peitsman was topscorer met 10 goals.

Bij de jeugd komen dergelijke scores wel vaker voor. Op diezelfde zaterdag 3 april 2004 won SKV F4 met 14-0 van Lienden F3 en een week daarvoor won SKV E3 met 22-0 van Duno D E1.

Een hele aardige vertelde Steef Lam. In 1958 speelde hij met SKV-jong (dat was toen de jeugd onder 12 jaar) op het zandveld op De Berg tegen Wageningen-jong. Heel verrassend scoorde SKV 0-1. En de einduitslag? Wageningen won met 25-1 !

SKV 8 stond op zaterdag 3 april 2004 bovenaan met 2 punten voorsprong op Redichem 5 - dat buiten mededinging aan de competitie deelnam - en nummer 3 was SDOO 5 met 10 punten minder dan SKV 8. Voor de wedstrijd had SKV-8 86 keer gescoord in 16 wedstrijden. 80 Minuten later waren dat dus 116. Wodanseck 3 stond onderaan met het treurig aantal punten van -3. De topscorer maakte die dag 10 doelpunten.

Dat was echter altijd nog 4 doelpunten minder dan Wim de Leeuw in 1968 scoorde met de E-junioren van SKV (nu zou dat C1 zijn) tegen WAVV. De eindstand was 17-0 waarvan Wim er als midvoor 14 maakte. Wim de Leeuw: ' Wat wil je, links van mij stond Hans Buurman en rechts de razendsnelle Appie de Leeuw. Ik hoefde alleen maar mijn voet tegen hun perfecte voorzetten te houden. '

Terug komend op SKV 8 tegen Wodanseck 3: de wedstrijd in Wolfheze werd door SKV 8 gewonnen met 16-0. 46-0, Een aardige score over twee wedstrijden.

Op zaterdag 17 april 2004 werd SKV 8 kampioen door met 9-0 van Wageningen 4 te winnen.