Peppelsteeg 2
6708NZ
WAGENINGEN
tel. 0317-410667

Onder ideale weersomstandigheden troffen ONA’53 en SKV elkaar op sportpark Van Ketwich Verschuur voor de eerste Wageningse derby van dit seizoen. De vele toeschouwers langs de lijn zagen een niet al te beste wedstrijd, maar wel één die qua scoreverloop tot het einde spannend bleef. Het duel leverde alleen geen winnaar op, want eindigde in een 1-1 gelijkspel.

SKV speelde een (op z’n zachtst gezegd) erg matige eerste helft. De blauwhemden kwamen niet tot kansen, speelden rommelig en de bal vaker dan tweemaal naar elkaar passen bleek al lastig. Omdat ONA’53 ook geen sterke helft speelde, leek de rust bereikt te gaan worden met de 0-0 beginstand. Leek, want in de 40e minuut kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Bij een vrije trap van ONA’53 lette SKV niet op, waardoor een aanvaller de bal makkelijk mee kon krijgen en een vrije doorgang kreeg naar het doel van SKV-keeper Dylan Plug. Hier faalde hij niet en zette ONA’53 op 1-0.

Na rust moest het anders bij SKV. Zoals in de eerste 45 minuten kon en mocht het niet in de tweede helft. Er moest meer strijd en inzet van de spelers komen, want anders zouden de punten wel erg gemakkelijk naar de thuisploeg gaan. Gelukkig liet SKV nu ook daadwerkelijk meer zien. Erg goed was het nog steeds niet, maar wel een stuk beter.

De bal werd in de tweede helft makkelijker in de ploeg gehouden. Aanvallend waren de blauwhemden nu wat gevaarlijker en er volgden zowaar ook wat kansjes. Toch duurde het tot de 80e minuut tot de eerste grote kans zich aandiende en toen was het ook meteen raak. Tjalling Kamerman kwam tot een hoge voorzet, waaruit Kai den Hartog van dichtbij de 1-1 in het doel kopte!

Na de gelijkmaker wilde SKV ook nog wel voor de winst gaan. Nadat doelman Dylan Plug eerst nog wel redding moest brengen op een goede kans voor ONA’53, kreeg SKV een paar mogelijkheden. Helaas ontbrak de zuiverheid in passing of schot om nog echt gevaarlijk te worden. De eindstand van het duel tussen de twee Wageningse clubs was dus 1-1.